Mitä eroa on lämpöeristetyllä ja tavallisella liukuovella?

Liukuovet ovat suosittuja ratkaisuja niin kodeissa kuin liiketiloissakin, mutta niiden valinnassa on tärkeää huomioida eri vaihtoehtojen ominaisuudet. Tässä artikkelissa käsittelemme lämpöeristetyn ja tavallisen liukuoven eroja, jotta voit tehdä parhaan mahdollisen valinnan tarpeidesi mukaan.

Lämpöeristetyn liukuoven ominaisuudet

Lämpöeristetty liukuovi on suunniteltu erityisesti energiatehokkuutta silmällä pitäen. Tällaisissa ovissa käytetään usein kaksinkertaista tai jopa kolminkertaista lasitusta, mikä parantaa merkittävästi niiden eristyskykyä. Lisäksi ovien kehykset ovat yleensä valmistettu materiaaleista, jotka estävät lämmön karkaamisen.

Lämpöeristetyt liukuovet ovat myös tiiviimpiä kuin tavalliset liukuovet. Tämä tarkoittaa, että ne estävät vedon ja kylmän ilman pääsyn sisätiloihin, mikä on erityisen tärkeää Suomen kylmissä talviolosuhteissa. Tiiviyden ansiosta ne myös vähentävät melun kulkeutumista ulkoa sisälle.

Lisäksi lämpöeristetyt liukuovet ovat usein varustettu erilaisilla lisäominaisuuksilla, kuten UV-suojauksella ja turvalasilla, mikä tekee niistä turvallisemman ja kestävämmän vaihtoehdon.

Tavallisen liukuoven ominaisuudet

Tavallinen liukuovi on yksinkertaisempi ja edullisempi vaihtoehto, joka sopii hyvin sisätiloihin tai tiloihin, joissa ei tarvita erityistä lämpöeristystä. Tavallisissa liukuovissa käytetään usein yksinkertaista lasitusta, mikä tekee niistä kevyempiä ja helpompia asentaa.

Nämä ovet ovat yleensä valmistettu kevyemmistä materiaaleista, kuten alumiinista tai muovista, mikä tekee niistä kustannustehokkaamman vaihtoehdon. Tavalliset liukuovet ovat myös helppoja huoltaa ja puhdistaa, mikä tekee niistä käytännöllisen valinnan moniin eri tiloihin.

Vaikka tavalliset liukuovet eivät tarjoa samaa eristyskykyä kuin lämpöeristetyt ovet, ne ovat silti toimiva ratkaisu esimerkiksi sisätilojen jakamiseen tai tiloihin, joissa ei ole suuria lämpötilaeroja. Jos olet kiinnostunut liukuovien asennuksesta, tutustu artikkeliimme Miten asentaa lasiliukuovi ulkoseinään?.

Eroavaisuudet ja käyttötilanteet

Suurin ero lämpöeristetyn ja tavallisen liukuoven välillä on niiden eristyskyvyssä. Lämpöeristetty liukuovi on suunniteltu pitämään lämpö sisällä ja kylmä ulkona, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan ulko-oviin tai tiloihin, joissa on suuria lämpötilaeroja. Tavallinen liukuovi taas sopii paremmin sisätiloihin tai tiloihin, joissa ei tarvita erityistä lämpöeristystä.

Toinen merkittävä ero on hinta. Lämpöeristetyt liukuovet ovat yleensä kalliimpia johtuen niiden monimutkaisemmasta rakenteesta ja käytetyistä materiaaleista. Tavalliset liukuovet ovat edullisempia ja helpompia asentaa, mikä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon moniin eri käyttötarkoituksiin.

Käyttötilanteet vaihtelevat myös. Lämpöeristetty liukuovi on paras valinta, jos haluat parantaa kotisi energiatehokkuutta ja vähentää lämmityskustannuksia. Tavallinen liukuovi taas sopii hyvin esimerkiksi sisätilojen jakamiseen tai tiloihin, joissa ei ole suuria lämpötilaeroja.

Eristyksen merkitys energiatehokkuudessa

Lämpöeristys on keskeinen tekijä energiatehokkuuden parantamisessa. Hyvin eristetty liukuovi voi vähentää merkittävästi lämmityskustannuksia ja parantaa asumismukavuutta. Tämä on erityisen tärkeää Suomen kylmissä talviolosuhteissa, joissa lämmityskustannukset voivat olla huomattavat.

Lämpöeristetty liukuovi estää lämmön karkaamisen ja kylmän ilman pääsyn sisätiloihin, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan ulko-oviin. Tämä parantaa myös sisäilman laatua ja vähentää vedon tunnetta, mikä lisää asumismukavuutta.

Lisäksi hyvä lämpöeristys vähentää ympäristövaikutuksia, sillä se vähentää energiankulutusta ja siten myös hiilidioksidipäästöjä. Tämä tekee lämpöeristetystä liukuovesta ympäristöystävällisemmän valinnan, joka tukee kestävää kehitystä.

Jos olet kiinnostunut löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun liukuovien hankintaan, tutustu artikkeliimme Mistä löydän parhaat lasien tukkumyyjät?. Me Lasimyynnillä tarjoamme laajan valikoiman korkealaatuisia liukuovia, jotka on suunniteltu vastaamaan erilaisiin tarpeisiin ja vaatimuksiin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit