Erikoislasit Vesileikkaus

Vesileikkaus

Vesileikkaus mahdollistaa mittatarkan ja siistin työstöjäljen

Joka tilaan

Hyvinkin erilaisiin materiaaleihin

Korkea laatu

Vesileikkaus on hyvä valinta myös vanerin leikkaukseen

Vesileikkaus mahdollistaa mittatarkan ja siistin työstöjäljen

Vesileikkaus on useimmiten edullisin ja siistein ratkaisu on sitten kyseessä yksittäiskappaleen työstö tai sarjaleikkaukset. Ehdoton etu on myös, että sarjatyöstössä kappaleiden koko on tarkasti samanlainen. Monimutkaisten leikkausten toteutukseen vesileikkaus on sopiva menetelmä ks. kuvagalleria Suomi-peili esimerkkinä. Leikkausjälki ei useimmiten perusnopeudellakaan vaadi mitään jälkityöstöä, toisaalta kun leikkausjäljen laatu ei ole ykköskriteeri voidaan suuremmilla leikkausnopeuksilla alentaa kustannuksia. Ja kun laatu on tärkein kriteeri, leikkausnopeuden laskulla saadaan erittäin siisti leikkauspinta.

Abrasiivileikkaus (vesi-hiekkaleikkaus)

Vesileikkauksessa käytämme pääasiassa abrasiivileikkausmenetelmää, jossa korkeapaineisen veden joukkoon lisätään hieman hyvin hienoa hiekkaa (abrasiivihiekkaa). Tällä menetelmällä voidaan leikata metallista alkaen kovia aineita kuten lasia, jota meillä yleisimmin leikataan.

Lasin leikkaus

Vesileikkaus sopii erinomaisesti lasiin tehtäviin työstöihin. Keittiön välitilan lasi vaatii lähes aina sähkörasia ym. työstöjä. Vesileikkaus mahdollistaa näihinkin mittatarkan ja kestävän työstön verrattuna perinteisiin poraamalla tehtyihin työstöihin. Vesileikkaamalla voidaan toteuttaa myös lasiset logot, koriste-esineet, lasiovien saranareiät jne jne. Laminaattilasin leikkaus on myös helppo tehtävä vesileikkurille.

Keraamisten- ja puriste- ym. laattojen vesileikkaus

Vesileikkaus on myös nykyään muodissa olevien suurikokoisten keraamisten laattojen sekä sähkörasia- ym. vesikalusteiden vaatimien läpivientien sekä laattojen muotoon leikkauksissa paras työmenetelmä. Suuret laatat eivät edes mahdu vakio leikkureihin, suurin tähän mennessä leikkaamme laatta on 2400 x 1200mm. Puristelaatat voivat olla myös ongelmallisia leikattavia perinteisellä laattaleikkurilla, huomattavasti kovemman materiaalin ja laattojen paksuuden vuoksi. Samoin kohokuvioisten laattojen leikkaus voi olla mahdotonta normi leikkurilla. Ei ongelmaa, vesileikkaamalla työstämme laattaan vaikka porrasnousun vaatiman kuvion. Kivi-, marmori- ja keraamisten työtasojen ja allastasojen lyhennykset ja allasaukkoleikkaukset onnistuvat myös siististi. Mosaiikkilaattojen kavennukset ovat myös usein vastaan tulevia ongelmaleikkauksia perinteisin menetelmin.

Vanerin vesileikkaus

Vesileikkaus on hyvä valinta myös vanerin leikkaukseen. Vesileikkauksella onnistuu siistit ja monimutkaisetkin leikkaukset niin paksuun filmivaneriin kuin ohueen vanerilevyyn ilman leikkausreunojen rispaantumista. Vesi ei myöskään vahingoita vanerilevyä, kontakti veden kanssa on sen verran lyhytaikainen. Koriste-esineet, mainonta materiaali vanerista jne. vesileikkaamalla.

Mihin vesileikkaus soveltuu?

Hyvinkin erilaisiin materiaaleihin; lasi (ei perinteistä lämpökarkaistua, kemiallisesti karkaistua lasia voidaan leikata), laminoitu lasi, kivilaatat, teräs, alumiini, muovilevyt (ei kuumentumisesta aiheutuvaa vauriota), puulevyt. Erilaiset kiiltopintaiset materiaalit, joita ei voi laserilla leikata säteen takaisin heijastumisen vuoksi mm. messinki, kupari ja rosteri, soveltuvat hyvin vesileikattaviksi. Muovin kohdalla jo mainittiinkin, että vesileikkaus ei aiheuta lämpövääristymiä materiaalin muotoihin tai väriin, koska kyseessä on ns. kylmä leikkausmenetelmä.

2D Mallinnus

Otamme vastaan valmiita piirroksia dxf tai dwg muodoissa. Piirroksissa olisi hyvä olla mukana mittapiirrokset oikean koon varmistamiseksi ja mahdollisten skaalausvirheiden eliminoimiseksi.

Voimme myös 2D-mallintaa leikkausohjelman asiakkaan toimittamasta pahvi tms. mallista, vaurioituneesta lasista (kunhan muoto pystytään päättelemään) tai esim. pöydän valokuvaus käytössämme olevalla kalibroidulla kamerakalustolla sekä mallinnusohjelmistolla. Tarvittaessa voimme leikata ennen lopullista tuotetta sovituskappaleen muovilevystä.

Vesileikkaus toimitusajat

Tarjoamme joustavan ja tarvittaessa hyvinkin nopeat toimitusajat äkillisiin leikkaustarpeisiin. Mallinnuspalvelu samoin joustavasti nopeallakin aikataululla.

Emme myöskään rajoita palveluamme meiltä hankittuihin materiaaleihin vaan leikkaamme mielellään asiakkaan toimittamat tuotteet olivat ne sitten lasia, laminoitua lasia, keraamisia laattoja jne.

Toimitilamme sijaitsevat keskeisellä paikalla Vantaalla (Kuriirikuja 1, Vantaa) aivan Kehä 3:n ja Tuusulantien tuntumassa. Koko pääkaupunkiseutu on lyhyen ajomatkan päässä.

Tarvitsetko apua?

Pyydä tarjous